teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50
teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50

A kutatás bemutatása

Hírek

  • i-konf: a nemzetközi konfirmációi kutatócsoport által fejlesztett web-alapú kérdőíves felület véglegesítése 2021 nyarán befejeződik, és a gyülekezetek számára elérhető válik a Startseite i-konf oldalon.
  • 125 református és evangélikus gyülekezet jelezte részvételi szándékát a nemzetközi kérdőíves kutatásban, és a kérdőíves webfelület önálló gyülekezeti használatában.

Célok

  • A projekt célja a konfirmációs munkában alkalmazható digitális feedback eszköz fejlesztése, és annak megvalósítása. A feedback eszköz fejlesztésének projektje tartalmazza a kutatócsoport által végzett harmadik nemzetközi konfirmációs kutatást is.
  • Ez a kutatási projekt hozzájárul a konfirmációs szolgálat feedback alapú minőségi fejlesztéséhez. Fő célja, hogy jobban érthetővé és fejleszthetővé váljanak a konfirmációs szolgálat minőségbiztosítási kérdései. Ezt segíti elő az a digitális, multifunkcionális i-conf visszajelző eszköz, amely több szinten járul hozzá a konfirmáció témaorientált minőségi fejlesztéséhez.
  • A konfirmandusok mobiltelefonon keresztül könnyen el tudják érni a kérdőívet. A lelkészek, a konfirmációs szolgálatban részt vevők és az önkéntesek időrabló manuális kiértékelések vagy kutatásmódszertani tapasztalatok nélkül is visszajelzéseket kaphatnak a konfirmandusok értékeléséről. A visszajelzések alapján további következtetéseket vonhatnak le egyházközségükben a konfirmációs szolgálat fejlesztési lehetőségeire vonatkozóan. A kapott adatok helyi, regionális, nemzeti és nemzetközi szinten értékelhetőek.
  • Az i-konf így járul hozzá a konfirmáció gyülekezeti és egyházi fejlesztéséhez, és az európai konfirmációs kapcsolattartáshoz.