teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50
teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50

Könyvtárközi kölcsönzés

A könyvtár állományából hiányzó műveket, folyóiratcikkek másolatait más könyvtáraktól megkérjük, valamint saját állományunkból szolgáltatunk.

  • Kölcsönzés más könyvtárból az EHEK olvasói számára

Az EHEK-ben nem elérhető dokumentumok könyvtárközi kölcsönzéssel átkérhetők más magyarországi vagy külföldi könyvtárból. A szolgáltatást az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer (ODR) biztosítja, ami 80 magyarországi könyvtár gyűjteményének egyidejű keresésére és a kérések közvetlen elindítására ad lehetőséget. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy kérést abban az esetben is feladhat, ha nem találja a rendszerben a keresett dokumentumot, mert a szolgáltatás nem csak a feltöltött anyagra vonatkozik.A szolgáltatást beiratkozott olvasóink vehetik igénybe. A könyvtárközi kölcsönzés költségei az olvasót terhelik. Olvasóinktól azt kérjük, hogy jelöljék meg, hogy mely  dokumentumot (pontos kiadással) szeretnék kölcsönözni, illetve amennyiben tudják, adják meg azt is, hogy melyik könyvtárban találták meg.

  • Kölcsönzés az EHE Könyvtárából más könyvtárak olvasói számára

A könyvtáraktól az ODR-en keresztül és a konyvtar.teol@lutheran.hu e-mail-címre küldött kéréseket fogadjuk. A könyvtárközi kérőlap INNEN tölthető le.

Könyvtári katalógusunk elérhetősége: https://liberty.lutheran.hu/