teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50
teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50

Olvasótermek

Nagyolvasó

A könyvtár nagyobbik olvasótermében közel 3.000 kötet, illetve a magyar nyelvű kurrens folyóiratok kerültek elhelyezésre. Itt főként az egyetemen oktatott kurzusokhoz kapcsolódó kötelező irodalom, valamint a szaklexikonok, sorozatok és kommentárok olvashatók.

A könyvek és folyóiratok mellett két asztali számítógép áll a könyvtárhasználók rendelkezésére. 

Ez a terem ad helyet a tematikus, egy-egy jeles naphoz kapcsolódó összeállítások és az új könyvek válogatott bemutatásának is. Itt található az olvasószolgálati pult is, ahol a beiratkozás és a kölcsönzés történik.

Kisolvasó

A könyvtár kisebbik olvasótermében közel 1.800 kötet, az idegen nyelvű kurrens folyóiratok, valamint az audio- és audiovizuális anyagok kerültek elhelyezésre. Itt főként az egyházművészethez, egyházzenéhez, valamint a diakóniához, etikához és a hatodéves gyakorlati képzéshez kapcsolódó szakirodalom, az egyetemen oktatott kurzusokhoz kapcsolódó ajánlott irodalom, valamint az általános lexikonok találhatók.

A könyvtári dokumentumok mellett három asztali számítógép és két szkenner áll a könyvtárhasználók rendelkezésére. A látássérült olvasók könyvtárhasználatát további egy asztali számítógép, valamint egy szkenner is segíti. A kisolvasó előterében olvashatók a könyvtárba érkezett legújabb könyvek. Ez a terem ad helyet a könyvtári állományban található legrégebbi dokumentumoknak is.