teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50
teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50

Helyben használat

A könyvtár használói részére a teljes dokumentumállomány nagy része olvasótermi használatra rendelkezésre áll.

  • Szabadpolcon elhelyezett dokumentumok

A könyvtáraink szabadpolcain elhelyezett dokumentumokat beiratkozás nélkül, bárki helyben használhatja. A polcokról levett dokumentumok helyét kérjük, jegyezze meg. Ha ez nehézséget okoz, használjon őrjegyet! Ehhez kérje a könyvtáros segítségét. A dokumentumokat szabadon mozgathatja a könyvtáron belül. A nem kölcsönzött dokumentumokat a könyvtárból kivinni nem lehet. Amennyiben nem kölcsönzött dokumentumot visz ki a könyvtárból, a könyvtáros jegyzőkönyvet vesz fel.

  • Raktárból kikért dokumentumok

Raktárból helyben használatra is csak beiratkozott olvasók kérhetnek dokumentumot. A raktári dokumentumokat a kérésben megjelölt helyen szolgáljuk ki, azokat csak ott lehet használni. Amennyiben végzett a dokumentum használatával, kérjük adja vissza azt a könyvtárosnak.

  • Digitális másolatszolgáltatás

A szerzői jog szabályait és az állományvédelmi szempontokat figyelembe véve a könyvtár állományának meghatározott dokumentumairól csak digitális másolat készíthető (1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról – 117/2004. (IV.28) kormányrendelet). Gyengénlátó olvasóink számára speciális számítógép és szkenner áll rendelkezésre. Könyvtárunkban fénymásolásra nincs lehetőség.

  • Szekrény és ruhatár

Könyvtárunkban ruhatár és csomagmegőrző szekrények is rendelkezésre állnak. A ruhatár használata díjmentes, a vonatkozó szabályok kifüggesztve megtalálhatóak a könyvtárban.

A csomagmegőrző szekrények használata:

  • A szekrényekben romlandó étel és ital nem tárolható.
  • A szekrényekben elhelyezett tárgyakért a könyvtár felelősséget nem vállal.
  • Távozáskor a szekrényt ürítse ki és a kulcsot szolgáltassa vissza.

Az elveszett kulcsok pótlása díjköteles. A pótlás díja: 1.000 Ft / kulcs.