teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50
teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50

E-könyvek

A Könyvtár 2020-tól a fizika dokumentumok mellett, e-könyveket is szolgáltat, ezzel a Springer kiadó több, mint 2000 e-könyvét teszi elérhetővé ilyen formában. A művek e-könyvolvasó készülék és kölcsönzés nélkül használhatóak. A könyvek a Könyvtár online katalógusában kereshetők, megtekinthetők és letölthetők PDF vagy EPUB formátumban.

A kiadói csomagok elsősorban tankönyveket, szakkönyveket, egyetemi jegyzeteket tartalmaznak. A gyűjtemények nem ölelik fel a teljes kiadói portfóliót, hanem a felsőoktatási profilhoz igazodva, válogatva tartalmazzák a műveket. A Könyvtárban az alábbi e-könyv csomagok tartalma érhető el:

Springer Nature / Education 2020
Springer Nature / Psychologie 2018
Springer Nature / Religion and Philosophy 2019
Springer Nature / Religion and Philosophy 2020
Springer Nature / Social Sciences 2020
Springer Nature / Sozialwissenschaften und Recht 2019

A pontos címlista megtekinthető az alábbi oldalon is (Collections with reference works): https://adminportal.springernature.com/metadata/books 

Az e-könyvek hozzáférhetőek az egyetemen vagy azon kívül is. Az egyetem területén (az oktatási épületben, a könyvtárban vagy a kollégiumban) az egyetemi hálózatra csatlakozva (pl. wifi, vezetékes internet) bármilyen előzetes bejelentkezés nélkül olvashatóak a kiadó címére kattintva.
 
Egyetemi tartományon kívül proxyn keresztül lehet bejelentkezni.