teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50
teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50

Záróvizsga információk / Oklevélszerzés

Oklevél kibocsátás feltétele:

– tanulmányi kötelezettség teljesítése (végbizonyítvány szerzése)

– sikeres záróvizsga

– nyelvvizsgakövetelmény teljesítése

Nyelvi követelmények:

Mester- és alapképzéseken az oklevélkibocsátás feltétele egy idegen nyelvből legalább középfokú (B2), komplex (C) típusú államilag elismert nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány, illetve oklevél.

Tanári mesterképzésen csak az alábbi élő idegen nyelvek elfogadottak: Az Európai Unió és az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) hivatalos nyelveiből vagy romani, illetve lovári (cigány) vagy beás (cigány) nyelvből legalább egy, államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.

Szakirányú továbbképzéseken az oklevél nyelvvizsga nélkül is kiadható.

Akkreditált nyelvvizsgák: Az oklevél kiadásához szükséges nyelvvizsga követelmény továbbra is teljesíthető bármelyik akkreditált vizsgaközpont által szervezett akkreditált nyelvvizsgarendszer B2 szintű vizsgájának teljesítésével. Az akkreditált vizsgaközpontok folyamatosan frissített listája megtalálható az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapján, a www.nyak.hu címen.

Meddig lehet letenni a nyelvvizsgát a záróvizsgát követően?
A nyelvvizsga szerzésére nincs határidő, a záróvizsgát követően bármikor teljesíthető. A nyelvvizsga bemutatását követő 30 napon belül állítjuk ki az oklevelet.