teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50
teologia@lutheran.hu +36 1 469 10 50

Isten és a világ. Vendégségben az Ige asztalánál – ökumenikus konferencia

EHE > Egyetemi hírek > Isten és a világ. Vendégségben az Ige asztalánál – ökumenikus konferencia

Isten és a világ. Vendégségben az Ige asztalánál címmel ökumenikus konferenciát rendeznek június 8-án a Pannonhalmi Főapátságban

Szeretettel hívjuk fel az érdeklődők figyelmét a konferencia résztvevői között egyetemünk tanáraira a következők szerint:

A program kezdetén köszöntőt mond többek között Reuss András evangélikus lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem emeritus professzora.

A levezető elnökök egyikeként üdvözölhetjük Orosz Gábor Viktor evangélikus lelkészt, a Lelkipásztor c. folyóirat főszerkesztőjét, az Evangélikus Hittudományi Egyetem docensét.

A konferencia során mások mellett elhangzik Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, egyetemi tanár (Evangélikus Hittudományi Egyetem) előadása: Ecclesia et saeculum, valamint Béres Tamás evangélikus lelkész, tanszékvezető egyetemi tanár, rektorhelyettes (Evangélikus Hittudományi Egyetem) előadása: „Gyönyörű egyetemes közösség” – Új közös pont a dogmatika ökumenikus megvitatására?

Az előadásokon kívül a programban szereplő könyvbemutatók egyike: Úton az egység felé (Luther Kiadó – Vigilia Kiadó, Budapest, 2021); a kötetet bemutatja Orosz Gábor Viktor.

A konferencia záróeseménye egy kerekasztal-beszélgetés Kurt Koch bíboros, Erdő Péter bíboros, Fabiny Tamás püspök és Vladár Gábor lelkipásztor részvételével. A beszélgetést Görföl Tibor, a Vigilia főszerkesztője, egyetemi docens (Pécsi Tudományegyetem) vezeti.

A részletes programot és a konferencia rövid témaismertetését az alábbi linken lehet megtekinteni, valamint itt nyílik lehetőség a regisztrációra is: